PRODEL SHOP

 • prodel

Door Company Category: Door SuppliersDoor Company Tags: door

Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
Related Listing
 • Kao što samo ime govori, ova vrata su napravljena od kompozita krutih poliuretana, PVC-a i drvenih vlakana što ih čini znatno čvršćim i otpornijim od tradicionalnih drvenih ili vrata od medijapana. Upotreba kompozitnog materijala u građevini i opremanju enterijera nije samo trend već standard, garancija kvaliteta i dugotrajnosti.

  Evo i zašto.

  Drvo se do skoro koristilo kao osnovni materijal za izradu enterijera, podova (parket, brodski pod), prozora, ulaznih i sobnih vrata, lajsni, kuhinja, kreveta… Drvo, kao prirodni materijal ima bogat izgled, čak i svaka vrsta ima svoju jedinstvenu lepotu. Ali to nije osnovni razlog za njegovu široku primenu.

  Jednostavno nije postojala adekvatna zamena.

  Danas, po kvalitetu, veku trajanja i ceni mnogi materijali prednjače u odnosu na drvo. PVC stolarija ispunjena kompozitom je praktičniji izbor od drvenih prozora, LVT podovi imaju daleko bolje performanse za sve namene u odnosu na klasičan drveni parket. Danas se prave staklene ili kompozitne fasade, čak i decking podovi za spoljnu upotrebu se prave od kompozita. Tender za izradu platformi i marina na Beogradu na vodi je podrazumevao komozitne wpc podove za sve javne površine.

  Zbog svoje izdržljivosti i postojanosti kompozitni materijali uveliko prednjače u odnosu na drvo pa je i logičan sled bio nastanak nove linije sobnih vrata napravljenih od kompozita.

  Dovoljan argument je stabilnost materijala.

  Vrata napravljena od medijapana ili drveta podložna su krivljenju usled temperaturnih razlika dok to nije slučaj sa vratima od kompozita.

  Kompozitna sobna vrata sprečavaju prodor i upijanje vlage pa se bez problema mogu koristiti na kupatilima, dok su standardna drvena vrata, bilo furnirana ili obložena medijapanom sklona da nabubre u dodiru sa vlagom do te mere da se ne mogu zatvoriti.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.